Radonmätare billigt

För att garantera en radonfri inomhusmiljö är det endast möjligt genom radonmätning med en radonmätare. Med våra mätpaket kan du enkelt utföra en långtidsmätning själv, vilket ger dig ett tillförlitligt årsmedelvärde.

Våra mätpaket inkluderar en godkänd ackrediterad mätning från både Strålsäkerhetsmyndigheten och SWEDAC. Vi erbjuder också snabb leverans samt Europas snabbaste svarstider på bara 2 arbetsdagar. Vår telefonsupport anses vara den bästa i Sverige, och vi står redo att hjälpa dig med eventuella frågor eller bekymmer.

Radon är en osynlig och luktfri radioaktiv gas som finns naturligt i både mark och vatten. Genom sprickor i grunden kan gasen tränga in i hus och byggnader. Radon från marken är den vanligaste källan till radon i våra bostäder och byggnader. Om man andas in gasen i höga nivåer under en längre tid kan det orsaka lungcancer, vilket gör radon till den främsta orsaken till lungcancer efter rökning. För att minimera risken för radonexponering är det rekommenderat att mäta radonhalterna i sitt hem och vidta åtgärder om nivåerna är för höga. I Sverige finns en gräns för högsta tillåtna radonhalt i inomhusmiljöer, som är satt till 200 bq/m3.

Att göra en långtidsmätning är det mest pålitliga sättet att mäta radon och ger ett tillförlitligt årsmedelvärde. Det är rekommenderat att en långtidsmätning görs under minst två månader under perioden 1 oktober till 30 april. Å andra sidan ger en korttidsmätning bara en indikation på radonhalterna och kan endast användas som rådgivning.

En radonmätning rekommenderas vid flera tillfällen, till exempel vid husköp, vid om- eller tillbyggnation, vid förändringar i ventilation eller uppvärmningssystem, vid nybyggnation, om det har gått mer än 10 år sedan den senaste radonmätningen eller om du tror att det finns radon.

ACATRAIN Radonmätning AB är ett kostnadseffektivt och pålitligt företag som erbjuder ackrediterad radonmätning i Stockholm, Göteborg och Malmö för bostadsrättsföreningar, arbetsplatser, skolor, förskolor och privatpersoner. Om du som bostadsrättsförening eller flerbostadshusägare har ont om tid kan vi hjälpa till med en komplett helhetslösning där vi tar hand om alla steg i processen.

Beställ billiga radonmätare här!